......

Sunday, 30 September 2012

i miss you!



I miss your hands, that I love to hold
I miss your eyes, that I love to look into
I miss your hair, that I love to touch
I miss your voice, that I love to hear
I miss your warmth, that I love to cuddle
I miss every single thing about you


*damn! i miss you so much!

apa boleh buat..




hai korang. ni tengok gamba mamat pendek ni, innocent kan muka dia? ala2 baby face gitu. (hakk ttuuiii!)
ni pkwe pyka, yg latest, cehhh, cm rmai pkwe je kn, ni la sowang kesayangan pyka. i heart you so much!




ni la mamat yang buat pyka fall in love, cm berada diawang awangan,eah ape ni jiwa jiwa pula, mencik mencik! hehe.

ni jugak mamat yg buat pyka sedih, yg buat pyka kecewa, yg buat pyka sakit dan pernah buat pyka rasa down gilaaaa, pernah buat pyka rasa nk bunuh diri (astagar, istighfar bnyk2!) hehe, semua pyka pernah rasa bila dengan die, ckp je perasaan cmne pyka xprnh rasa bila dgn dia, jujurnya, terlalu kecewa dgn die satu ketika dulu, tp sekarang tak lg,  uuuwwwuuuaaa! jom nangis! sobsob~

semua tu pengalaman la wok! kutip pengalaman byk2 tyme muda ni ea, hehe.

apa pon dia buat pyka dah maafkan, insyaallah. :')

pyka penah ckp kat dia, *sy dah maafkan semua salah awak kt sy, yg dulu, yg sekarang dan akan dtg, sy dah maafkan,  

awak dah amik hati sy, awak jaga baik2 ok?? :')






awakkkk, awak dgar lagu ni k, sy tahu awk suka sgt lagu ni bila sy bg kat awak. :')

hurm, apa boleh buat kan, kalau dah sayang, yg buruk pon kita sanggup terima, yg pernah sakitkn hati kita pon kita sggup terima, semuanya kita sggup buat untuk org yang kita sayang. that's true! ^^

Saturday, 29 September 2012

cemburu tahu tak??



hurm, dah kenapa perasaan cemburu ni meluap2 ea?? yela, bayangkan la, kawan2 saya semua keluar g ngedate, pyka? uurrgghh! xyah ckp pon tahu kn. :(

kenapa boyfie pyka xcm org lain ye, sedih la. kalau kluar pon mesti lastnya gaduh! what the la kan, tp xleh nk slhkn dia jugak. mgkin slh pyka jgk, suka cari psal. (hobi la katakan hehe )

kwn2 pyka kalau kluar msti ada je snap gmba sesama, nak juga nak juga! bukan pyka nk snap gmbar peluk2! mmg xla kan, amik gmba sbgai kngan, tu je, susah sgt kot, mungkin pyka ni xcntik, tu dia malu agknya, hehe (kecewa kejap).

nak buat cmne kn, pyka terima jela, xkn nk pkse2 dia amik gmba ngn pyka. xkn pyka nk ckp (cyggg, jom amik gmba, xnak, jom jgk, xkire xkire, ape nk jd, jd la, nk jgk amik gmbar same2.) err, gedik kan? pyka bkn cm uw la. tp pyka nk sgt. tolonglah faham awak. :'(

secara jujurnya, pyka JELES! TITIK BANYAK2!!!!!

Friday, 28 September 2012

Bila Lelaki Serius Dalam Percintaan





Kecantikan kamu diketepikan…keikhlasan kamu diutamakan… Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. si dia akan sentiasa menghantar sms..wlpan diblas..ini tnda si dia sentiasa memikirkan kamu…

Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan.

Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.

Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah…

Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu.. .Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat.

Ingat, nasihat bermaksud mengingati. Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu.

Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja

Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh.

Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain.

Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.. Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu.

Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.

Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.

sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur.

Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.. Tidak suka kamu memakai seksi…kerna tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain wlpn berlengan pendek…

Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

Dia tidak suka kamu keluar malam…tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu… Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya. HARGAILAH Lelaki dan terimalah mereka seadanya…. Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencintai seseorang yang bergelar LELAKI.


so, korang check sendiri k BF korang ada tak ciri2 mcm ni. hehe :)

Tuesday, 25 September 2012

naruto & hinata

oke kenapa post title pyka kali ni NARUTO & HINATA. pyka minat ke kartun ni, eah dak eah. ada la sebab nya kan. hehe. jap lg pyka gtau ok. ciss! konon2 uspen la kan. *kahak kn sikit ! hakk tuuii! :p

kenal tak ni? tak kan xkenal kan??


 pyka letak gamba ni sbb boypren pyka ckp dia nk jd mcm naruto. 


yg akn jadi SUPERHERO utk pyka, yg akn jage pyka. :)



pyka umpama hinata. cute kn? tp pyka xla se cute hinata ni, hehe


err. knpe letak gmba yg ni? hehe, cute right?


pyka selalu mengharapkn yg kiteowg akn bahagia cmni. sentisa tersenyum bila bersama. :))



rawrr! romantik kan? err. oke abaikan gmba ni.



itu sebab la post pyka kali ni tajuknya naruto & hinata. terjawab kn persoalannya, hehe.

so kowang boleh pggil pyka hinata kalau nak, oke perasan! hehe. ^^

stop it! annoying ok! 

k bye! 

ILOVEYOUSAYANG <3

Saturday, 22 September 2012

cemburu itu penting k penting.

hai selamat kembali ke dunia blogger. dah lame tak update blog, ceh! konon mcm femes je kn. hehe. bila tak update tu, ada la msalah mslah yg trtntu kn? hehe. so sekarang nk mula balik. harap diterima la. err. apakah??

sebenarnya update blog sebab tgok EX gurl pkwe sy ada blog, bru buat. ok kenapakah? ada perasaan cemburu. perlukah? oke tak perlu. hehe. abaikan la perasaan yg jahat tu. 

kadang kadang bende yg tak perlu kita cemburu tu akn watkn kita cemburu sgt. err, ape aku merepek ni kn. buat2 paham jela ea, xtau nk explain, org yg paham je akn paham ape yg pyka ckp ni. :)

mengapa perasaan cemburu itu timbul??
sebab dia xnk tenggelam lah kn, hehe, sbnarnya perasaan cmburu timbul apabila kita xboleh tgok org lain lebih dri kita, dn kita berasa org lain jauh didepan tgglkn kita. sbb tu ade prasaan tu. kadang2 xpatut pon cmburu, tah pape tah benda cm xpnting tp cemburu nya lebih lebih pulak, ngeng!

tapi.. cemburu tu perlu jugak. sebabnya. orang cakap, CEMBURU tandanya SAYANG. 

MARI LAH KITA MENJAYAKAN KEMPEN "CEMBURU BERAMAI RAMAI"

dengan slogan "silalah cemburu untuk terus maju" 

#SELAMAT BERAMAL#