......

Monday, 29 October 2012

kau pendek!


hey hey awak yg pendek, terima kasih ye semalam teman saya tgok wayang, eah bukan teman, awak yg paksa sy kn? hehe. tapi seriously awk kelakar sgt naik moto ego, kaler pink pula! hehe, sgt comel la pendek! :) seriously sayang awak sgt2!

terima kasih ye awk buat sy happy, walaupun kwn2 saya ckp awk xde perasaan, tapi sy ttp tahu awk mcm mane kn, aum aum! :) awk mmg terbaik! 


!TERIMA KASIH SANGAT!

Sunday, 21 October 2012

sabar jela.



saya tahu awak mengata saya kan perempuan cantik?? takpe2! saya boleh je sabar lagi ni, hehe, tapi jangan lah ganggu hubungan orang, tak baik, saya tak pernah ganggu hubungan awak dulu uw, saya cool je even hati saya sakit hati dengan awak, takde sebab kan nk benci awk, tapi xtahu la ada sebab ke awak benci saya, kan kan?? sekarang sy nak mintak awak sila pergi dari hidup dia ea?? awak cari la OPPA awak uw, #eah?? HAHA. dan saya tahu awk baca benda ni, terima kasih la ye. :) ada juga peminat saya dalam diam. 


Thursday, 18 October 2012

Wednesday, 17 October 2012

can't wait laaa.


pyka tak sabar la nk balik raya haji ni. hehe. rindu family sgt2! plus balik nanti ada orang teman, selalu balik dari penang ke n9, sorang2 je, kali ni berteman, siapakah? hehe, en.awak yg tercinta, hehe :) menghitung hari je ni, ceh ceh! padahal lambat lg, ada dlm 7hari lg, hehe. tapi nk buat cmna, tak sabar is tak sabar kn, hehe.


seriously tak sabar sgt, hehe, hari hari dok bercerita dgn rumet bnda yg sama, tak sabar tak sabar, sbb rumet pyka pon sama eksited nk balik jumpa family. hehe.



dan paling best, tak sabar nak jumpa awak sgt2! rindu rindu.






Sunday, 14 October 2012

selamat malam sayang.




wahhh! hensem nya awak, mengancam! aww aww! HAHA. awakk, rindu laa, rindu rindu! terima kasih sebab call saya, al maklum la kredit tak dak, duit pon tak dak, nanti saya topap baru bole main jiwa jiwa kan? hehe.  seriously rindu sgt2! :')) 




awak awak,, selamat malam. nah dengar ni! moga mimpi indah! hehe. 


Saturday, 13 October 2012

Friday, 12 October 2012

lupa password pulak.



HAHA. tengok title post cm bangang dah kan? hehe, sebenarnya pyka dah banyak kali dah lupa password ni, cm ape je, nyanyuk rasanya. mula lupa password account twitter yg 1st, eah cm bnyk je kn, haha, ok dah lupa yg tu, buat yg baru lak, still lupa jugak, mcm ape je, nenek tua rasanya, sumpah mcm sengal. asyik kena gelak je ngn dak umah, what the!!! :)


sooo. moral of the story, kot ada bnyk sgt account uw, tulis dlm buku, kompem tak lupa, tapi kot hilang buku uw lagi la parah, HAHA.  



Wednesday, 10 October 2012

my gedik (♥)




dia yg buat pyka gembira.


dia yg buat pyka sedih.


dan dia jugak buat pyka bahagia. :')  

dan pyka terlalu sayangkan dia. damn! i love u so much! seriously, can't happy without you la kenit!



walaupon pyka ada pakwe, tapi kawan tetap penting, dia yg selalu dgn pyka. time sedih, happy, susah dan senang pyka. :'))



!SERIOUSLY, I LOVE YOU!



Tuesday, 9 October 2012

rindu sangatttt



saya: sayang.. 
awak: Ya baby? 
saya: sayang.. 
awak: Yaaaa babyyy? 
saya: sayangggg..
awak: *picit hidung* Apa baby? 
saya: Hehe.. ♥


♥ : i miss that moment♥ :




Monday, 8 October 2012

kalau masa terluang.

hai semua, apa khabar, pyka ni suka je nk update2 blog kan? mesti kowang bosan, hehe, xsuka block je. 
* ceh, konon2 mcm facebook, hehe :). ha! cite psal facebook, kowang dah add pyka lom? hehe, perasan je kn. ok start cite yokk.

pyka nak tanya, kowang kalau masa terluang kowang buat apa?? hehe, pyka suka buat benda ni je. satu ni je, iaitu STALK ex girlfriend pakwe pyka, :) oohhhyeeeaaahhh! itu hobi pyka. *dancing dancing!
tp, bila stalk mesti sakit hati kan, mula nk mengomel mcm2, hehe, biasa dah tu.

ok, kalau stalk buat ape je?? ni ha pyka wat, jap nak senaraikan ea. :))

1. tengok Fb beliau, tengok status status beliau, ada tak kena mengena ngn pakwe pyka. 

2. dah tgok fb uw, mesti la dia ada upload gamba ke ape ke kn? tengok jugak, teliti setiap inci muka beliau.

3. kot beliau upload gambar, tengok bape banyak LIKE, bape bnyk KOMEN.

4. bandingkan siapa lg banyak, hehe, setakat ni pyka selalu didepan, xcaye?g tengok! hehe.

5. usha usha blog beliau kot2 terselit cerita sal pakwe pyka kan, curiga itu perlu k perlu, hehe ^^

6. lepas tu tgok twitter beliau, rmai tak follower, ok ni beliau menang, sebab beliau buat twitter lama dah, 
pyka baru buat, beliau punya follower dlm 200 cm uw, pyka baru 183, hehe, sikit je kot beza, ye dak?? 
takpelah xkesah, :))

7. lepastu, tengok beliau ada tak komen2 ke like2 ke akk2 pakwe pyka nye update, gamba ke.hehe, 
kadang2 pyka rasa nk meyemak je kan, hehe, tapi, pyka xrapat dgn kakak2 semua uw, cuma ngn KAK 
YATI tersayang je rapat. :)) ohhyeeaaahh! ada kakak la den ni! *shake hand!


HAHA, ini semua kerja tyme lapang sgt2! hehe, tp kdg2 xlapang buat jugak kn, dn pyka sure sgt2 kowang pon selalu buat cmni, ha! jgn nk senyum2! pyka tahu la. :)
: : dan tok pengetahuan kowang, beliau cantik, sedap mata memandang, pyka xpernah benci dia, dn pyka harap beliau pon mcm tu juga, :)) : :


*walaupon bby wat cmni, bby tahu yg cyg sygkn bby lebih dri cyg pnh syg beliau dulu. :') 


!ALL I NEED IS YOU DEAR!

Saturday, 6 October 2012

mengerti la. . .



awakkkk. napa awak ni mcm ni ha?? xpham2 ke sy merajuk?? eeerrgghh! shit la! sy nk awk pujuk jela, bkn soh bwk bunga ke apa ke. just call then ckp sorry, it's simple as that la der! tolong la faham! ee! kot depan mata ni aku cekik2 kau bg pengsan! tahu???! sakit jiwa layan kau ni! pergi la main game kau tu sampai pengsan! selagi tak pengsan jgn msj aku! jgn cuba2 muncul dpn mata aku ni! faham??? you get it??

Wednesday, 3 October 2012

sakit. tolong..

hi semua, rini pyka nk gtau pyka sakit prut (cirit birit). errr, tibe2 je kn?
eah bia la, pyka pnya blog kn. huhu. 
sakit gila perut ni, jgn tnya la pulak brpe kli pyka g jamban. huhu.
dah longlai bdn ni, tp still bole update blog, huhu. 
ok tu jela, kbye! haha, cm xde function kn??

Apakah yang dikatakan cirit-birit?
Cirit-birit ialah masalah sistem pencernaan/penghadaman yang disebabkan beberapa perkara termasuklah jangkitan kuman (virus, bakteria, parasit) dalam makanan atau air yang diminum, pengawet makanan, alahan makanan, ubat-ubatan yang kurang sesuai, dan susu yang tidak serasi kepada bayi/kanak-kanak.
Salah satu puncanya mungkin disebabkan oleh keracunan makanan. Maklumlah macam-macam jenis makanan kat malaysia, semua nak disentalnya. Mungkin juga, disebabkan alahan kepada makanan laut dan (gluten atau laktosa).  Namun ditekankan, sakit cirit birit ini boleh membawa maut, jika tidak dirawat dengan kadar yang segera.
Punca lain sebab cirit birit.
  • kekurangan vitamin dari kumpulan vitamin B yang teruk atau pengambilan vitamin C yang berlebihan
  • berkaitan dengan penyalahgunaan dadah seperti antibiotik dan laxatif
  • pertukaran tabiat pemakanan, di mana ia menggangu fungsi natural mikroorganisma dalam usus
  • jangkitan usus dari makanan atau air yang tidak bersih (kadangkala dipanggil cirit-birit pengembara terutamanya kerana ia berlaku selepas lawatan ke sesuatu tempat yang mempunyai tahap kebersihan yang rendah)
  • situasi kronik seperti ketidakselesaan pada usus, penyakit radang usus dan kelenjar tiroid yang terlalu aktif
  • penyakit yang berkaitan dengan ketegangan yang menyebabkan masalah kekurangan enzim penghadaman
  • Ada kes yang lain, cirit-birit dikaitkan dengan barah usus
Bila dah tahu puncanya, mesti nak berubat dan merawat. :biggrin: :biggrin:
Cirit-birit yang teruk mungkin berlarutan hingga beberapa hari sahaja, tetapi ia boleh menghilangkan tenaga anda dan membuatkan anda berasa lemah dan tidak bemaya. Berikut ialah cara-cara ringkas yang boleh membantu memulihkan anda:
  1. Jauhkan Makanan Pepejal Tetapi Banyakkan Pengambilan Air
    Pengambilan cecair yang banyak adalah penting untuk mengelakkan penyahhidratan terutamanya jika anda mengalami muntah-muntah. Gantikan cecair yang hilang dengan meminum satu gelas besar air setiap satu jam. Anda juga boleh mengambil sup cair atau air berkanji.
  2. Beri Perhatian Pada Tanda-Tanda Yang Ditunjukkan Oleh BadanCirit-birit sepatutnya mula reda 24 jam selepas anda mula mengambil cecair. Apabila ia berlaku, beri perhatian pada reaksi badan anda. Contohnya, jika anda berasa lapar, mulalah mengambil makanan pepejal.
  3. Ambil Makanan Lembut
    Makanan yang pertama anda ambil haruslah makanan lembut yang mengandungi karbohidrat seperti bubur dan nasi. Roti putih bakar (cara rawatan kuno yang diamalkan oleh Hippocrates) juga digalakkan. Elakkan sayur-sayuran mentah dan buah-buahan sehingga usus anda befungsi dengan normal. Mulakan dengan satu perempat daripada jumlah yang selalu anda ambil, kemudian lihat bagaimana reaksi badan anda. Jika perut anda berasa selesa dan cirit-birit tidak berlaku lagi, anda bolehlah menambah jumlah pengambilan makanan pada waktu makan seterusnya.
  4. Jangan Paksa Diri Anda
    Tambah pengambilan makanan sedikit demi sedikit sehingga anda pulih sepenuhnya. Jika perut anda berasa tidak selesa atau jika cirit-birit berulang, pergi semula ke tahap sebelumnya.


sape2 yg cirit birit uw, amalkan ye. :) adiosss!