......

Sunday, 23 December 2012

berangan sebentar..


salam 1malaysia! hehe :)

ape yg di berangan kn tuh pyka oi?? betul ke ayt aku ni, hehe, abaikan la, nk tau ape pyka berangan kan?? jeng jeng jeng! KAWIN! omg omg omg! hehe, pehal lak tiba2 berangan ni, gila ke? hehe, tak la, pyka ngah selongkar2 hapet(handphone) gue ni td, gue jumpa satu gamba, hehe, gamba ape kah yg bikin pyka berangan ni? hehe. jap pyka tunjukkan. pyka jumpa gambar ni.


tengok la tengok la yg di bulatkn uw, hehe, sorry la pyka xreti la nk wat cmna, zaman kecik2 dulu reti la nk wat mcm2 kt paint uw, hehe, 

nmpak tak nmpak tak?? err, seronok nya! ni lama punya, tp bila tgok td teruja lebih pulak kn, yela dah besar, nk msok 20tahun dah 20 april ni, ok lmbat lg, hehe, :') btw pyka teruja sebab dia ada niat nk lamar pyka, yahooo! *dancing dancing! thanks sayang. lebiu sanad2! HAHA, ok cukup gedik uw, kang kena tumbok tahu la, hehe, k la, itu je nk poyo2 sebenarnya pd mulanya td, ok bye! salam 1Malaysia! :))



Saturday, 22 December 2012

relationship. :')


hai semua, apa khabar ye? err, xperlu kot tnya, mcm la dgar korang jwb kn, hehe, sooo! bersawang belog pyka ni, hehe. lama nau xupdate ye ke idok, hehe :) bukan nya ape, teman bzy lately ni, teman tgh praktikal, gitulah la gamaknya, eah nak cerita ape ni ha??

hehe, bape kali hehe tah, cerita pon xlagi, hehe, soo sape yg tak reti baca angkat tgn! hehe, terang lg bersuluh tajok entri tuh kn? ehem ehem! sape yg wat relay ni, err. pyka la,, xkn cite sal org lain dlm belog ni, ape kelas! haha. 

bukan nk relay sgt la kn, padahal dah lama kapel, err, lame ke? hehe, but now baru dia sudi nk wat relay, kt mana? HAHA, kt pesbuk lerr. tp elok la uw, jgn bg ada siapa ggu putera gemok sy uw, hehe, sebabnya syg gila babeng kt dia. dia pon syg gila babeng plus2 kt pyka, haha, ok perasan sebentar bersama megi. hehe. 

ada lah terselit kebanggaan disitu, hehe, tapi buat ape nk riak kn, diam2 sudah, eah diam ke ni? dah tulis dlm belog lak, hehe, eleh, biaukn, belog ni xpemes pongggg! hehe, jadi, wat masa ini, itulah jela yg boleh sy ceritakan kepada anda semua. ok skemon pulak bahasa den nia, k la, bye! 

selamat maju jaya. :)

Tuesday, 20 November 2012

akhir semester3. :')


alhamdulillah selesai sudah semester3. :') insyaAllah next sem practical pula. serius seronok bila dah abis exam then nak cuti sem ni ha. tapi, agak sedih bila mengenangkan lepas ni takde la nk pergi kelas pagi2, bangun awak tiap pagi, mkn kt kantin rmai2, buat asgment, pkai KAD MATRIK. :') ohh God! i'll will miss everything. seriously. camna la nak hadapi kan. mesti rindu sangat ngn budak2 kelas, rindu nak gaduh ngn dak kelas. :'( kepada SHUZANI, kau punca aku start sedih! menyetan je kau kn. err. tadi kau salam aku, last sekali kau cakap "aku sayang gila kt kau, mesti rindu kau nanti"  sambil usap kepala aku. ya Allah, sedihnya shu. :'(( aku pon syg kau, tp xterluah td, aku terlalu sedih. kau memang kawan aku syg oi. serius xkan jumpa kawan mcm kau! :').
(menulis sambil menangis, keluar hingus, hehe, sedih nya. )


aku sayang korang weh. yg tengah2 uw shuzani.

tuh cerita kat POLI kt KELAS. tapi sekarang cerita dlm rumah sewa pula. :') ini lagi sedih, tadi tgh tidur tiba2 terjaga. terus masok bilik wan, borak2 kejap, last2 xerita pasal lps ni xjumpa da, rindu sgt. :')). sbb xtahan sgt nk mgalir airmata, terus g kat lin, lin tgh tidur. pyka kejutkan dia. "lin, bangunlah weh, esok aku nk balik dah, xdpt nak borak2, ketawa2 lg ngn kau" sambil melelhkan airmata. serius sedih hati, secara jujur, pyka ni senang menangis. serius senang sgt. :')) . ok sambung, lepas lin bangun, ramai lak yg bkumpul kat depan, ini semua la ni nk wat aku nagis, hehe, yela, 2sem kiteowg duduk sama2. macam2 jadi, kiteowg je tahu betapa bahagia nya duduk sama2 ni. nanti mesti rindu nk berebut blik air tyme nk g kelas, rindu nk msk ujung mggu sama2, rindu nk makan burger kalau mls msk, rindu nk keluar sama2, rindu nk kongsi makanan, rindu nk bergosip, rindu nk ketawa kuat2 tengah malam, rindu nk gaduh bila nk basuh baju, rindu nk berebut peti ais nk letak barang. rindu nk menggila dgn LIN . :'). rindu nk berjaga malam dengan LIN bila nk exam, nk minum nescafe sbb xnak tidur. rindu main make up2, :'))
 serius tak terucap sgt.


oke ni la LIN. dia la pling pyka rapat, paling pyka syg kt dlm rumah ni. :') apa2 je mesti dia. hehe. dia ni suka main make up, ni la dia, hehe, tapi tyme ni pyka yg pkaikn, dia teringin, pdhal tyme ni dlm rumah, tengah malam, hehe. xtau nk wat apa. tapi dia cute kn bila pkai cmni?? hehe, tp dia xpercaya, ckp pyka buta la apa la. hehe. tapi bila nk certa psal dia, mmg bnyk, terlau bnyk ngn ngn dia ni, semalam lagi la, tengah malam tyme ujan, g beli burger, sbb lapar sgt, kot dkt xpe, ni jauh, dah la gelap, hehe, sangat syg kan dia. :')) kau jaga diri elok2 lin. aku syg kau! kot kau carry lagi, boleh la jumpa sem depan, HAHAHAHA.. tapi aku tahu kau boleh syg! 

ok tuh jela nk cerita kan, hehe, nk cerita betapa sedihnya hidup ni bila kawan2 tak de kat sisi, sebab dah biasa dgn kawan2 kn. :')) serius pyka tulis bnda ni smbil airmata keluar. xtahan sgt. ok la, bye, thanks sebab sudi baca entry yg "cengeng" ni, hehe. selamat berjumpa lagi. 

Sunday, 18 November 2012

pray for Gaza..


seperti yg kita semua tahu. sekarang Gaza sedang dserang oleh Israel. MashaAllah betapa kejamnya apabila kita melihat di berita berita, surat khabar. tak tertanggung rasanya kita melihat. kita baru melihat, kita tak rasa lagi, apalah nasib saudara2 kita disana. lebih menyanyat hati, budak kecil menjadi mangsa, sesungguhnya mereka ini tidak berdosa.. tidak kah mereka mempunyai perasaan?? perasaan BINATANG kah mereka! yaAllah, kami memang tidak mempunyai kuasa untuk menghentikan ini semua, kita hanya mampu berdoa agar dhentikan semua serangan ke atas bumi Gaza. hanya kepada Engkau kami memohon yaAllah. :') . marilah kita sama sama mendoakan kesejahteraan penduduk bumi Gaza. dgn ini sahaja kita mampu membantu mereka. inshaAllah. dan semoga mangsa serangan yang meninggal dunia itu ditempatkan ditempat orang2 yg beriman, Amin ya rab! :') . 

(AL-FATIHAH.)

Wednesday, 14 November 2012

study VS dating.


hai. ok sekarang dah start study week. sebenarnya dah ade la dlm 3ari dah start study week. study ke pyka oi?? haha, xpon. baru nak bukak buku, ada je halangan, nmpak tak permainan dia.? huh! :) asal xstudy ni weh? pemalas kau kn? nak sepak? hehe. sebenarnya pyka dok fikir, takpelah, nnti la study, markah PB(carry mark) tinggi jugak, not bad. hehe. ha! bangga pulok! dush dush! hempuk kag apah xdpt pyka oi! esok start la study. inshaAllah. :)) 

eah pyka, tak study kau buat apa je weh cuti lama2 ni ha? tido je keja kau ke??? eah tak tak! suka suki je ckp den tidur kan? eeerrrgghh! sy xnk gemuk, so sy kurangkn tidur, bnykkan makan. eah xgemuk ke? HAHA. kepala hotak kau! 

cop cop! apa ni? merepek kan? haha,  pyka nk crita yg pyka xstudy tapi keluar ngedate! uhh! xabis2 dating je. habis duit kau kt dating je kn? tak tak! jgn slh faham, xkua bnyk duit pon, just mkn je (chezy wedges) itu penting setiap kali keluar. ohhyeeeaaahhh!. :) 

pyka xg mana2 pon. just lepak tepi pantai je, amik angin petang. sambil tgok matahari tenggelam, wooww!  hows sweet. puuii ppuuuiii! loya tekak, hehe. :p




tyme ni kat R&R bagan ajam, atas moto je, xnk turun,malas. seronoknya RR ni sebab blakang nya ada pantai, mag selalu orang lepak2 sini. tiap petang mesti ramai, main layang2, berkelah, seronok la, kiteowg pon join jela skali walaupon hanya jadi pemerhati je. hehe :)



manjanya woii? sepak nak? hehe. malu2 nk amik gambau senanya ni.


awakkk, tgok ni tgok ni. photogenic tak? HAHA. kepala hotak!


ok nih kat pantai bersih dah, xturun pon, dok kat tembok je, amik angin.


ni kumam2 kiteowg, sbenarnya dlm plastik uw ada nuget pe suma, konon beli tok pya, last2 dia abiskan, hehe.


nyumnyum ! sedapnya. hehe



haha, muka mntak kaki, buat pyka buat lagi mcm uw, mag kena gelak la dgn si "baba nyonya" tuh, hehe


ok nak sgt tgok sy wat mata juling kan? amik amik! hehe


ohh sangat cute miut gamba nih. sapa tangkap ni? hehe, serabai kau pyka oi!


muka berbangga dpt tgok matahari tenggelam bersama sama. hehe. next tyme kita pergi lagi ok??

lepas tengok matahari tenggelam, si dia bising2 mahu pulang, ok2 jom lgpon nk hujan tyme uw, gelap je. hehe, otw pulang, yesss! hujan! hehe. kepala! sejuk baq ang! dah la dia pkai sluar pendek je, sori awak.... hehe. :p jangan serik bawak sy jenjalan ye. hehe.

dan terima kasih kt awak sebab sudi luangkan masa dgn saya, yela tinggal berapa hari je kita dpt jumpa lagi, next sem xjumpa 5bulan, practical kan, awk kt melaka sy kt penang, so sad. :'(. semoga kita dapat luangkan masa lagi bersama seperti sebelum2 ni. i will miss you, whole of you dear!


Monday, 12 November 2012

I was born to tell you I love you!


ni lagu kegemaran my boyfie. :') sebelum tidur mesti nak dengar. hehe.


Waiting for your call, I'm sick, call I'm angry
Call I'm desperate for your voice
Listening to the song we used to sing
In the car, do you remember
Butterfly, Early Summer
It's playing on repeat, Just like when we would meet
Like when we would meet

Cause I was born to tell you I love you
And I am torn to do what I have to, to make you mine
Stay with me tonight

Stripped and pollished, I am new, I am fresh
I am feeling so ambitious, you and me, flesh to flesh
Cause every breath that you will take
When you are sitting next to me
Will bring life into my deepest hopes, What's your fantasy?
(What's your, what's your...)

Cause I was born to tell you I love you
And I am torn to do what I have to, to make you mine
Stay with me tonight

And I'm tired of being all alone, and this solitary moment makes me want to come back home
[X4]
(I know everything you wanted isn't anything you have)

Cause I was born to tell you I love you
And I am torn to do what I have to, to make you mine
Stay with me tonight

Cause I was born to tell you I love you
And I am torn to do what I have to, to make you mine
Stay with me tonight
(I know everything you wanted isn't anything you have)

Friday, 9 November 2012

jangan marah .



Jgn marah kalau seseorang yg sedang text dengan kita tertidur . Sepatutnya brasa gembira kerana orang terakhir yg dia fikirkan adalah kita ♥

kehilangan.





sejujurnya ku tak bisa, hidup tanpa ada kamu aku gila.


Sunday, 4 November 2012

'bertarikh' yg tak dijangka


selamat pagi. oke harini pyka nak cerita tntang pengalaman pyka ngedate dgn pakwe pyka! ee! ape ni ape ni? wah suka hati aku la kn, blog ini SYAFIKA FUAD yg punya! hehe, tak suka, tak perlu baca.

oke, mula2 nk dijadikan cerita, bukan mahu ngedate sgt pon, pyka nk keluar berdua ngn housemte pyka, yela tiap2 minggu duduk rumah je, bosan weh bosan! kdg2 terfikir, *kita ni mcm bukan remaja je kn, hujung minggu duduk rumah tanpa sebarang aktiviti. hehe, smpai mcm tuh fikir. punya bosan. hehe. pendekkan cerita, BOSAN TERUK!

so kiteowg decide nk sewa kereta, tapi pk punya pk, last2 ajak buah hati masing2. oohhyeeaaahhh! syiookkk! haha, oke gatal sebentar. :)

yg sbnar2 nya, pyka nk g QB sebab nk mkn TAKO TAO. teringin sangat! nnti kempunan susah! hehe. pergi seberang jambatan semata mata nk makan bnda alah uw.


ni la TAKO TAO uw. yummy!

so lepas la hajat mahu makan tako tao. hehe. tapi ada lagi satu hajat! nak makan chezy wedges extra chez. hehe. encik awak mcm mana? haha. terpaksa la ikot kehendak pyka. yela, setiap kali keluar nk mkn chezy wedges. hehe, sedap sgt la awak. sorry awak. hehe :)


makan punya makan kenyang sudah! menyandau la kn kt kfc uw, hehe. borak borak sikit, gurau gurau sikit! dah bangon2! orang lain pon nk duduk jugak la weh! sedau diri uw ye. hehe.

aarrrgghhh! damn cute! iloveyousayang!


seterusnya, keluar je QB MALL uw nmpak FUNFAIR! aaarrrggghhh! tergedik la sekejap! nk pegi nk pegi! smbil hentak kaki.  hehe. nsib baik la si amalina ni sokong nk gedik jugak, kot tak mag harapan la kn nk g funfair, sbb yg lelaki ni mne nk g funfair uw tgok pon sebelah mata je, eah takot ke wahai AJIS  n FAHMI? hehe. yg si amalina ni konon2 handal sgt nk naik octopus uw. ok ikotkan. padahal kena paksa weh, aku tak rela, takottttt! tapi, nasib baik awk pujuk, hehe, igtkn takot! tp si fahmi dah ngelak2 dah, katanya, aku bukan takot weh, mmbazir, hehe. sorry la, alasan tak dtrima pkai, kena jugak ok! harus!

then, nk duduk dah, tunggu nk gerak je, sblum bnda uw bgerak, oke lg gelak2, dah stat gerak, terus diam. haha, takot nya pasal, mkin lama mkin lama. aahhh! takot la, laju k laju! seram gila, rasa mcm nk tercabut nyawa ni. hehe, ngah pusing2 uw siap brsumpah lg xkn naik, haha, punya takot kn, xnk naik! hehe. ajis boleh ckp lagi, eah best apa cmni, pusing2. pphhhuuuiii! menyampah, last2 dah bhenti bnda uw, awk ckp, eah pening pulak kepala ni. HAHA! nmpk tak sape yg xsggop sbnrnya naik pd mulanya? hehe. ok seterusnya dah naik bnda uw, msing2 xsggop dah, start kereta gerak!!!!

and then destinasi seterusnya adalah lepaking tepi pantai smbil menghirup udara segar. yeeaaahhh! best best! rasa cm pasangan bahagia je, pphhhuuii! bahagia sgt2 kn? hehe. disinilah sesi meluahkan perasaan berlaku, eee! jiwa jiwa la pulak, tapi ni kenyataan nya. hehe, so romantic u know! hehe! tak caya g buat!!

puas lepak tepi pantai, lepak kt persiaran gurney pula, eah betul ke uw nma tmpatnya, pndai2 je aku ni, hehe. lantak la kn, yg penting gurney. kiteowg semua lepak kt lua, amik udara mlm, tapi si ajis boleh tido dlm kreta! HAHAHA, pening la tuh! padan muka kau! rasakan la! konon best sgt kn? hehe. lain kali jgn berlagak, jgn takbur! tak suka tak suka! hehe. tapi biakan jela dia tido, nnti nk drive lak, pening pale susah lah kn. 

dah! cukup2! nk cerita apa lg? kiteowg lepak2 smpai pnt, hehe, last2 perut lapa,nk cari mknn kt area pulau, tapi semua dah tutup kn, dah pukul 3 pagi kot, sape nk bkk kdai. hehe, last2 balik seberang, makan kt astana. uw je mampu untuk jam mcm tu, hehe.

abis semua nya jam 4pagi, puas keuar kak oi? oh tidak puas! hehe, mne pnh puas kalau kua dgn tersayang! hehe. ok sejujurnya best, tapi memenatkn la kan, yg pastinya ni pgalamn pertama ngedate lame2 cmni, hehe. terima kasih awak!! 

Friday, 2 November 2012

ubat yang sedap.


DEMAM! argghhh! tak suka tak suka, sakit tekak, selsema, batuk, complete! rela lagi batuk dari selsema n sakit tekak, seksa woooo! 

dah la tak suka telan ubat, eeeuuuww! tak sedap! tapi nak baik kena jugak! lagi lagi kena paksa wooo! eah dah kenapa nk wooo je ni?? hehe.

sekarang ni musim ujan je, pagi panas, sampai petang terus ujan tak bhenti smpai malam, mana tak demam nya, balik kelas dah 3ari ujan lebat. redah jela kan.  itu sebab la demam ha!

TAPI, nasib baik ada encik awak, belikan ubat, haha, yg kelakarnya, pyka yg demam tapi ubat ats nama dia, dia ajak g klinik, tak larat la nk bangun, (update blog larat lak!) *jom hempuk ramai2! hehe. dia belikan ubat dan terpaksa la memakannnya pon adoi! kalau tak bising je mulut macam hape tah! yela,hujan lebat pon sggup dia nk g beli ubat, kot tak mkn jugak ubat uw, mag bala la kan, penat2 org uw g beli. hehe, BTW thanks encik awak! :)


ubat yg sedap wooo! lagi2 ada nama awak kt situ, nyam2 terus! hehe :)

Monday, 29 October 2012

kau pendek!


hey hey awak yg pendek, terima kasih ye semalam teman saya tgok wayang, eah bukan teman, awak yg paksa sy kn? hehe. tapi seriously awk kelakar sgt naik moto ego, kaler pink pula! hehe, sgt comel la pendek! :) seriously sayang awak sgt2!

terima kasih ye awk buat sy happy, walaupun kwn2 saya ckp awk xde perasaan, tapi sy ttp tahu awk mcm mane kn, aum aum! :) awk mmg terbaik! 


!TERIMA KASIH SANGAT!

Sunday, 21 October 2012

sabar jela.



saya tahu awak mengata saya kan perempuan cantik?? takpe2! saya boleh je sabar lagi ni, hehe, tapi jangan lah ganggu hubungan orang, tak baik, saya tak pernah ganggu hubungan awak dulu uw, saya cool je even hati saya sakit hati dengan awak, takde sebab kan nk benci awk, tapi xtahu la ada sebab ke awak benci saya, kan kan?? sekarang sy nak mintak awak sila pergi dari hidup dia ea?? awak cari la OPPA awak uw, #eah?? HAHA. dan saya tahu awk baca benda ni, terima kasih la ye. :) ada juga peminat saya dalam diam. 


Thursday, 18 October 2012

Wednesday, 17 October 2012

can't wait laaa.


pyka tak sabar la nk balik raya haji ni. hehe. rindu family sgt2! plus balik nanti ada orang teman, selalu balik dari penang ke n9, sorang2 je, kali ni berteman, siapakah? hehe, en.awak yg tercinta, hehe :) menghitung hari je ni, ceh ceh! padahal lambat lg, ada dlm 7hari lg, hehe. tapi nk buat cmna, tak sabar is tak sabar kn, hehe.


seriously tak sabar sgt, hehe, hari hari dok bercerita dgn rumet bnda yg sama, tak sabar tak sabar, sbb rumet pyka pon sama eksited nk balik jumpa family. hehe.



dan paling best, tak sabar nak jumpa awak sgt2! rindu rindu.






Sunday, 14 October 2012

selamat malam sayang.




wahhh! hensem nya awak, mengancam! aww aww! HAHA. awakk, rindu laa, rindu rindu! terima kasih sebab call saya, al maklum la kredit tak dak, duit pon tak dak, nanti saya topap baru bole main jiwa jiwa kan? hehe.  seriously rindu sgt2! :')) 




awak awak,, selamat malam. nah dengar ni! moga mimpi indah! hehe. 


Saturday, 13 October 2012

Friday, 12 October 2012

lupa password pulak.



HAHA. tengok title post cm bangang dah kan? hehe, sebenarnya pyka dah banyak kali dah lupa password ni, cm ape je, nyanyuk rasanya. mula lupa password account twitter yg 1st, eah cm bnyk je kn, haha, ok dah lupa yg tu, buat yg baru lak, still lupa jugak, mcm ape je, nenek tua rasanya, sumpah mcm sengal. asyik kena gelak je ngn dak umah, what the!!! :)


sooo. moral of the story, kot ada bnyk sgt account uw, tulis dlm buku, kompem tak lupa, tapi kot hilang buku uw lagi la parah, HAHA.  



Wednesday, 10 October 2012

my gedik (♥)




dia yg buat pyka gembira.


dia yg buat pyka sedih.


dan dia jugak buat pyka bahagia. :')  

dan pyka terlalu sayangkan dia. damn! i love u so much! seriously, can't happy without you la kenit!



walaupon pyka ada pakwe, tapi kawan tetap penting, dia yg selalu dgn pyka. time sedih, happy, susah dan senang pyka. :'))



!SERIOUSLY, I LOVE YOU!



Tuesday, 9 October 2012

rindu sangatttt



saya: sayang.. 
awak: Ya baby? 
saya: sayang.. 
awak: Yaaaa babyyy? 
saya: sayangggg..
awak: *picit hidung* Apa baby? 
saya: Hehe.. ♥


♥ : i miss that moment♥ :




Monday, 8 October 2012

kalau masa terluang.

hai semua, apa khabar, pyka ni suka je nk update2 blog kan? mesti kowang bosan, hehe, xsuka block je. 
* ceh, konon2 mcm facebook, hehe :). ha! cite psal facebook, kowang dah add pyka lom? hehe, perasan je kn. ok start cite yokk.

pyka nak tanya, kowang kalau masa terluang kowang buat apa?? hehe, pyka suka buat benda ni je. satu ni je, iaitu STALK ex girlfriend pakwe pyka, :) oohhhyeeeaaahhh! itu hobi pyka. *dancing dancing!
tp, bila stalk mesti sakit hati kan, mula nk mengomel mcm2, hehe, biasa dah tu.

ok, kalau stalk buat ape je?? ni ha pyka wat, jap nak senaraikan ea. :))

1. tengok Fb beliau, tengok status status beliau, ada tak kena mengena ngn pakwe pyka. 

2. dah tgok fb uw, mesti la dia ada upload gamba ke ape ke kn? tengok jugak, teliti setiap inci muka beliau.

3. kot beliau upload gambar, tengok bape banyak LIKE, bape bnyk KOMEN.

4. bandingkan siapa lg banyak, hehe, setakat ni pyka selalu didepan, xcaye?g tengok! hehe.

5. usha usha blog beliau kot2 terselit cerita sal pakwe pyka kan, curiga itu perlu k perlu, hehe ^^

6. lepas tu tgok twitter beliau, rmai tak follower, ok ni beliau menang, sebab beliau buat twitter lama dah, 
pyka baru buat, beliau punya follower dlm 200 cm uw, pyka baru 183, hehe, sikit je kot beza, ye dak?? 
takpelah xkesah, :))

7. lepastu, tengok beliau ada tak komen2 ke like2 ke akk2 pakwe pyka nye update, gamba ke.hehe, 
kadang2 pyka rasa nk meyemak je kan, hehe, tapi, pyka xrapat dgn kakak2 semua uw, cuma ngn KAK 
YATI tersayang je rapat. :)) ohhyeeaaahh! ada kakak la den ni! *shake hand!


HAHA, ini semua kerja tyme lapang sgt2! hehe, tp kdg2 xlapang buat jugak kn, dn pyka sure sgt2 kowang pon selalu buat cmni, ha! jgn nk senyum2! pyka tahu la. :)
: : dan tok pengetahuan kowang, beliau cantik, sedap mata memandang, pyka xpernah benci dia, dn pyka harap beliau pon mcm tu juga, :)) : :


*walaupon bby wat cmni, bby tahu yg cyg sygkn bby lebih dri cyg pnh syg beliau dulu. :') 


!ALL I NEED IS YOU DEAR!

Saturday, 6 October 2012

mengerti la. . .



awakkkk. napa awak ni mcm ni ha?? xpham2 ke sy merajuk?? eeerrgghh! shit la! sy nk awk pujuk jela, bkn soh bwk bunga ke apa ke. just call then ckp sorry, it's simple as that la der! tolong la faham! ee! kot depan mata ni aku cekik2 kau bg pengsan! tahu???! sakit jiwa layan kau ni! pergi la main game kau tu sampai pengsan! selagi tak pengsan jgn msj aku! jgn cuba2 muncul dpn mata aku ni! faham??? you get it??

Wednesday, 3 October 2012

sakit. tolong..

hi semua, rini pyka nk gtau pyka sakit prut (cirit birit). errr, tibe2 je kn?
eah bia la, pyka pnya blog kn. huhu. 
sakit gila perut ni, jgn tnya la pulak brpe kli pyka g jamban. huhu.
dah longlai bdn ni, tp still bole update blog, huhu. 
ok tu jela, kbye! haha, cm xde function kn??

Apakah yang dikatakan cirit-birit?
Cirit-birit ialah masalah sistem pencernaan/penghadaman yang disebabkan beberapa perkara termasuklah jangkitan kuman (virus, bakteria, parasit) dalam makanan atau air yang diminum, pengawet makanan, alahan makanan, ubat-ubatan yang kurang sesuai, dan susu yang tidak serasi kepada bayi/kanak-kanak.
Salah satu puncanya mungkin disebabkan oleh keracunan makanan. Maklumlah macam-macam jenis makanan kat malaysia, semua nak disentalnya. Mungkin juga, disebabkan alahan kepada makanan laut dan (gluten atau laktosa).  Namun ditekankan, sakit cirit birit ini boleh membawa maut, jika tidak dirawat dengan kadar yang segera.
Punca lain sebab cirit birit.
  • kekurangan vitamin dari kumpulan vitamin B yang teruk atau pengambilan vitamin C yang berlebihan
  • berkaitan dengan penyalahgunaan dadah seperti antibiotik dan laxatif
  • pertukaran tabiat pemakanan, di mana ia menggangu fungsi natural mikroorganisma dalam usus
  • jangkitan usus dari makanan atau air yang tidak bersih (kadangkala dipanggil cirit-birit pengembara terutamanya kerana ia berlaku selepas lawatan ke sesuatu tempat yang mempunyai tahap kebersihan yang rendah)
  • situasi kronik seperti ketidakselesaan pada usus, penyakit radang usus dan kelenjar tiroid yang terlalu aktif
  • penyakit yang berkaitan dengan ketegangan yang menyebabkan masalah kekurangan enzim penghadaman
  • Ada kes yang lain, cirit-birit dikaitkan dengan barah usus
Bila dah tahu puncanya, mesti nak berubat dan merawat. :biggrin: :biggrin:
Cirit-birit yang teruk mungkin berlarutan hingga beberapa hari sahaja, tetapi ia boleh menghilangkan tenaga anda dan membuatkan anda berasa lemah dan tidak bemaya. Berikut ialah cara-cara ringkas yang boleh membantu memulihkan anda:
  1. Jauhkan Makanan Pepejal Tetapi Banyakkan Pengambilan Air
    Pengambilan cecair yang banyak adalah penting untuk mengelakkan penyahhidratan terutamanya jika anda mengalami muntah-muntah. Gantikan cecair yang hilang dengan meminum satu gelas besar air setiap satu jam. Anda juga boleh mengambil sup cair atau air berkanji.
  2. Beri Perhatian Pada Tanda-Tanda Yang Ditunjukkan Oleh BadanCirit-birit sepatutnya mula reda 24 jam selepas anda mula mengambil cecair. Apabila ia berlaku, beri perhatian pada reaksi badan anda. Contohnya, jika anda berasa lapar, mulalah mengambil makanan pepejal.
  3. Ambil Makanan Lembut
    Makanan yang pertama anda ambil haruslah makanan lembut yang mengandungi karbohidrat seperti bubur dan nasi. Roti putih bakar (cara rawatan kuno yang diamalkan oleh Hippocrates) juga digalakkan. Elakkan sayur-sayuran mentah dan buah-buahan sehingga usus anda befungsi dengan normal. Mulakan dengan satu perempat daripada jumlah yang selalu anda ambil, kemudian lihat bagaimana reaksi badan anda. Jika perut anda berasa selesa dan cirit-birit tidak berlaku lagi, anda bolehlah menambah jumlah pengambilan makanan pada waktu makan seterusnya.
  4. Jangan Paksa Diri Anda
    Tambah pengambilan makanan sedikit demi sedikit sehingga anda pulih sepenuhnya. Jika perut anda berasa tidak selesa atau jika cirit-birit berulang, pergi semula ke tahap sebelumnya.


sape2 yg cirit birit uw, amalkan ye. :) adiosss!

Sunday, 30 September 2012

i miss you!



I miss your hands, that I love to hold
I miss your eyes, that I love to look into
I miss your hair, that I love to touch
I miss your voice, that I love to hear
I miss your warmth, that I love to cuddle
I miss every single thing about you


*damn! i miss you so much!

apa boleh buat..




hai korang. ni tengok gamba mamat pendek ni, innocent kan muka dia? ala2 baby face gitu. (hakk ttuuiii!)
ni pkwe pyka, yg latest, cehhh, cm rmai pkwe je kn, ni la sowang kesayangan pyka. i heart you so much!




ni la mamat yang buat pyka fall in love, cm berada diawang awangan,eah ape ni jiwa jiwa pula, mencik mencik! hehe.

ni jugak mamat yg buat pyka sedih, yg buat pyka kecewa, yg buat pyka sakit dan pernah buat pyka rasa down gilaaaa, pernah buat pyka rasa nk bunuh diri (astagar, istighfar bnyk2!) hehe, semua pyka pernah rasa bila dengan die, ckp je perasaan cmne pyka xprnh rasa bila dgn dia, jujurnya, terlalu kecewa dgn die satu ketika dulu, tp sekarang tak lg,  uuuwwwuuuaaa! jom nangis! sobsob~

semua tu pengalaman la wok! kutip pengalaman byk2 tyme muda ni ea, hehe.

apa pon dia buat pyka dah maafkan, insyaallah. :')

pyka penah ckp kat dia, *sy dah maafkan semua salah awak kt sy, yg dulu, yg sekarang dan akan dtg, sy dah maafkan,  

awak dah amik hati sy, awak jaga baik2 ok?? :')






awakkkk, awak dgar lagu ni k, sy tahu awk suka sgt lagu ni bila sy bg kat awak. :')

hurm, apa boleh buat kan, kalau dah sayang, yg buruk pon kita sanggup terima, yg pernah sakitkn hati kita pon kita sggup terima, semuanya kita sggup buat untuk org yang kita sayang. that's true! ^^