......

Sunday, 4 November 2012

'bertarikh' yg tak dijangka


selamat pagi. oke harini pyka nak cerita tntang pengalaman pyka ngedate dgn pakwe pyka! ee! ape ni ape ni? wah suka hati aku la kn, blog ini SYAFIKA FUAD yg punya! hehe, tak suka, tak perlu baca.

oke, mula2 nk dijadikan cerita, bukan mahu ngedate sgt pon, pyka nk keluar berdua ngn housemte pyka, yela tiap2 minggu duduk rumah je, bosan weh bosan! kdg2 terfikir, *kita ni mcm bukan remaja je kn, hujung minggu duduk rumah tanpa sebarang aktiviti. hehe, smpai mcm tuh fikir. punya bosan. hehe. pendekkan cerita, BOSAN TERUK!

so kiteowg decide nk sewa kereta, tapi pk punya pk, last2 ajak buah hati masing2. oohhyeeaaahhh! syiookkk! haha, oke gatal sebentar. :)

yg sbnar2 nya, pyka nk g QB sebab nk mkn TAKO TAO. teringin sangat! nnti kempunan susah! hehe. pergi seberang jambatan semata mata nk makan bnda alah uw.


ni la TAKO TAO uw. yummy!

so lepas la hajat mahu makan tako tao. hehe. tapi ada lagi satu hajat! nak makan chezy wedges extra chez. hehe. encik awak mcm mana? haha. terpaksa la ikot kehendak pyka. yela, setiap kali keluar nk mkn chezy wedges. hehe, sedap sgt la awak. sorry awak. hehe :)


makan punya makan kenyang sudah! menyandau la kn kt kfc uw, hehe. borak borak sikit, gurau gurau sikit! dah bangon2! orang lain pon nk duduk jugak la weh! sedau diri uw ye. hehe.

aarrrgghhh! damn cute! iloveyousayang!


seterusnya, keluar je QB MALL uw nmpak FUNFAIR! aaarrrggghhh! tergedik la sekejap! nk pegi nk pegi! smbil hentak kaki.  hehe. nsib baik la si amalina ni sokong nk gedik jugak, kot tak mag harapan la kn nk g funfair, sbb yg lelaki ni mne nk g funfair uw tgok pon sebelah mata je, eah takot ke wahai AJIS  n FAHMI? hehe. yg si amalina ni konon2 handal sgt nk naik octopus uw. ok ikotkan. padahal kena paksa weh, aku tak rela, takottttt! tapi, nasib baik awk pujuk, hehe, igtkn takot! tp si fahmi dah ngelak2 dah, katanya, aku bukan takot weh, mmbazir, hehe. sorry la, alasan tak dtrima pkai, kena jugak ok! harus!

then, nk duduk dah, tunggu nk gerak je, sblum bnda uw bgerak, oke lg gelak2, dah stat gerak, terus diam. haha, takot nya pasal, mkin lama mkin lama. aahhh! takot la, laju k laju! seram gila, rasa mcm nk tercabut nyawa ni. hehe, ngah pusing2 uw siap brsumpah lg xkn naik, haha, punya takot kn, xnk naik! hehe. ajis boleh ckp lagi, eah best apa cmni, pusing2. pphhhuuuiii! menyampah, last2 dah bhenti bnda uw, awk ckp, eah pening pulak kepala ni. HAHA! nmpk tak sape yg xsggop sbnrnya naik pd mulanya? hehe. ok seterusnya dah naik bnda uw, msing2 xsggop dah, start kereta gerak!!!!

and then destinasi seterusnya adalah lepaking tepi pantai smbil menghirup udara segar. yeeaaahhh! best best! rasa cm pasangan bahagia je, pphhhuuii! bahagia sgt2 kn? hehe. disinilah sesi meluahkan perasaan berlaku, eee! jiwa jiwa la pulak, tapi ni kenyataan nya. hehe, so romantic u know! hehe! tak caya g buat!!

puas lepak tepi pantai, lepak kt persiaran gurney pula, eah betul ke uw nma tmpatnya, pndai2 je aku ni, hehe. lantak la kn, yg penting gurney. kiteowg semua lepak kt lua, amik udara mlm, tapi si ajis boleh tido dlm kreta! HAHAHA, pening la tuh! padan muka kau! rasakan la! konon best sgt kn? hehe. lain kali jgn berlagak, jgn takbur! tak suka tak suka! hehe. tapi biakan jela dia tido, nnti nk drive lak, pening pale susah lah kn. 

dah! cukup2! nk cerita apa lg? kiteowg lepak2 smpai pnt, hehe, last2 perut lapa,nk cari mknn kt area pulau, tapi semua dah tutup kn, dah pukul 3 pagi kot, sape nk bkk kdai. hehe, last2 balik seberang, makan kt astana. uw je mampu untuk jam mcm tu, hehe.

abis semua nya jam 4pagi, puas keuar kak oi? oh tidak puas! hehe, mne pnh puas kalau kua dgn tersayang! hehe. ok sejujurnya best, tapi memenatkn la kan, yg pastinya ni pgalamn pertama ngedate lame2 cmni, hehe. terima kasih awak!! 

No comments:

Post a Comment