......

Sunday, 17 March 2013

tipu.


bila bercinta mesti menipu kan.bila putus lagi menipu. kenapa cakap cm tuh?


yela, bila dah putus mesti la tahan diri dari mcj kn. xnk tunjuk yang diri terhegeh2, tapi hakikatnya rindu. bila malam, buat mcm xrasa apa, tapi hakikatnya tengok handfon, ada mcj x, bila bgon pagi, tgok hp ada mcj x, bila mkn teringat, dulu selalu sebelum mkn, mesti ajak dia mkn skali, konon2 sweet, bila nak keluar, mintak izin, konon2 taat. 

bila dah takde semua tu, terasa tak sepi, sunyi? tak?? jangan menipu!!!

mustahil kenangan akan hilang hanya sekelip mata. :')


*selamat malam sayang (sambil tengok handfone ) :'))

bersyukur.


apabila seseorang meninggalkan kita, tidak perlu bersedih, meraung, maka bersyukur lah sesungguhnya anda dijauhkan dengan orang yang tidak reti menghargai diri anda, sesungguhnya akan ada yang lebih baik yang akan datang. alhamdulillah. :)


*tidak perlu bercinta untuk disakiti, sayangi diri anda..



Saturday, 16 March 2013

bodoh atau cinta??


hai semua. arini saya nak tanya satu soalan, kalau korang dikecewakan,untuk kali k2 dengan orang yang same ape korang buat kt laki uw?? bunuh? HAHAHA

tak mungkin kan, sebab kita terlalu sayangkan dia sebab tu kita pernah bg dia peluang ke2, kita nak dia dalam hidup kita kan. sebab tuh kita bg dia peluang, :')

tapi,, korang rasa, selepas bg peluang k2 then doa wat hal lg, patut ke diberi peluang k3 pulak? huhu, jawab la masing2, mungkin xkan kan??

yela,, nape mesti ulang benda sama walaupun dah tahu benda tuh menyakitkan hati kita sendiri, tapi tapi tapi, xmustahil juga akn ada orang memberi peuang yg k3 kan?? bia diri sndiri sakit, bersedih, rela terhiris asalkan dia still dgn org yg dia sayang. Allahhhhh, kuatnya dia kan. :')

mungkin dia boleh buang mcj2 lama, delete gambar, delete nombor, tapi xmungkin dia akn padam memori, sebab tuh dia sanggup terima balik kn, susahnya nak cari lelaki yang betul2 ikhlas sayangkn kta kn, bukan susah, tapi xsenang, kena usaha, :')

ok kita bg satu situasi, bayangkan bila kali pertama dikecewakan, lps bpe minggu tgok laki uw dgn prmpuan lain, sweet2 dgn prmpuan lain, tapi perempuan ni tetap sayang, xsikit pon kurang kasih sayang nya, dia tetap sabar, doakan yg baik2 je, tapi masih stalk lelaki tersebut.. tapi, lama2 lelaki tu datang balik dan mohon kembali, ya Allah, gembiranya perempuan tu, memang dia menantikan lelaki tersebut, dia dg hati terbuka memberi peluang ke2 kepada lelaki trsebut,

dan bercinta semula seperti biasa, mula2 lelaki uw menyesal yg teramat sbb xpk pnjang bila wt kputusan, dia menyesal sgt2 smpai mengalirkan airmata di hadapan perempuan trsebut, mashaAllah, hati prempuan mana yg xcair kan? *kalau sy pon sy cair jugak, tros lentok, haha :))
mereka berjanji macam2 , hidup same smpi la ke hujung nyawa, janji itu ini, ye, semua orang jeles kepada hbungn mereka ber2, tetapi, mereka dpsahkan jarak dgn sbb trtentu, tapi mereka kuat, si perempuan pada mulanya menagis semahu mahunya kerana trpaksa berpisah jauh, tapi lama2 dah biasa, takpe, asalkan SETIA, hehe, :) 

tapi, makin lama hubungn mereka ditimpa mcm2 dugaan, makin kuat dugaan, si perempuan cuba bertahan, tapi malangnya si lelaki sudah mengalah sebelum mencuba, akhirnya lelaki tersebut meninggalkn perempuan itu kali ke2, perempuan itu cuba merayu agar kembalik  tapi lelaki trsebut hanya mahu berkawan, mana mungkin si prmpuan itu nak, hanya kawan?? setelah hatinya dilukai, hanya kawan?? apakah ini satu permainan yang mana sape yg dapat kecewakan psangan, dia akan menang, kalau mcm tu, lelaki itu dah menang, perempuan itu terasa dihina dengan siuasi itu, apa slhnya  apa dosanya kpd lelaki itu. hanya lelaki itu yg mengerti. :) 

perempuan itu sungguh kuat sehingga berkata2 pada dirinya, yg dia akn mmberi peluang ke3 jikalau lelaki trsebut mahukan dia, betapa besarnya cinta perempuan itu sampai sanggup membiarkan dirinya disakiti lagi, lagi dan lagi, perempuan itu seolah2 merasakan bahawa lelaki itu adalah jodohnya, maka die sanggup melakukan apa sahaja. :)

adakah lelaki itu akn kembali kepada perempuan itu?? 


*masih adakah perempuan yang begitu besar cintanya dalam kehidupan sebenar ini. :)

Thursday, 14 March 2013

bersabarlah


hai, post kali ini tajuknya bersabarlah, tah kenapa tiba2 rasa nak kongsi sesuatu, mungkin benar mungkin salah.


bila sebut pasal perempuan, mesti lelaki akn pk, perempuan ni gedik, manja terlebih, suka pk bukan2, xmemahami langsung,

bila perempuan tak gedik, lelaki akn pk, eah dia ni lesbian ke, ngn lelaki kasar je, xgedik pon cm perempuan lain. hurm, masalah jugak.

bila perempuan tak manja, cakap perempuan ni xreti la nak tunjuk sayang uw, tapi bila dah manja, lelaki meluat, xnak layan, eah xahu nk buat cm mana, jadi kayu pon ok jugak kn, xda perasaan. :')

bila perempuan tak pk bukan2, nnti lelaki cakap, xsayang dia lah, x take care la, x jeles la, jeles tandanya sayang la, tapiiiiiiii. bila dah pk bukan2 ni, jadi lain lak, lelaki jadi xsuka, jadi rimas, jadi bengang je, eah apa sebenarnya yang korang nak wahai kaum ADAM?

so kat sini, bersabar lah kalau korang2 kaum adam ni kalau sayang kt kaum hawa ni, memang kami ni macam2 perangai, susah nak faham, kadang2 kami pun xfaham kenapa dgn kami ni, mungkin kami nk perhatian sikit, mungkin kami ni nak dimanjakan sikit, mungkin kami ni nak diluangkan masa sikit, mungkin kami ni nak ditunjukkan kasih sayang sikit, 


wahai kaum adam, kami xmintak banyak, hanya SEDIKIT. susah ye?? tapi, kalau lah terasa susahnya, baiklah, kami pun ada harga diri, tak kan kami ni nak tunjuk hegeh2 kat kamu kan wahai lelaki?  :')

Saturday, 26 January 2013

just for you darl..




just for you sayang, :) saje beli dua, satu untuk awak satu untuk saya, sweet tak? err, xpon kan! hehe. ni kira hadiah la, tyme bufday xde dah ea? hehe. :) balik n9 nanti saya bg la. sy pon xpkai lg tau, tunggu awak punya pasal. 

Tuesday, 8 January 2013

harapan palsu.


eah! pehal title post cmni! hah! kowang xreti bace ke?? buta huruf?? dah sah2 aku tulis harapan palsu kan?? er,, pehal tiba ni pyka oi, err. yela, kau nk tau jah! kemain lg ade org uw berjanji ngn aku, tapi at last, harem je, aku punya eksited cm yeyek je, tapi punah hrapan ku, hancur berkecai xdapat nk smbung lg pkai seletape(ape aku eja ni?) HAHA.lantak kn jnji aku tgh kuciwa ni! eee! sakit hati nya la hai! dah lpas ni xyah jnji cm janji projek 5juta ye. menyampah! k bye!

*agak kasar, (gerammmmmm!!!!)